7754 Bóly - Ady Endre utca 24. | Telefon: +36 69 368 338 | Mobil: +36 20 539 8318 | E-mail: info@boly-go.hu

Energiatakarító kísérlet

2013-07-18 08:10:27

 

 Energiamegtakarító  kísérlet szerencsései

 Két hasonló magyarországi lakóházon mutatják be a szigetelés előnyeit.

Két családot választottak ki Hajdú-Bihar megyéből, hogy részt vegyenek a „Te mire költenéd a rezsid?” energiamegtakarító kísérletben, melynek célja, hogy pontos mérésekkel mutassák ki a homlokzati és padlásfödém hőszigetelésének rezsicsökkentő hatásait.

A kísérletben résztvevő hajdúnánási család otthona a hőszigetelés előtt a legrosszabb, F energetikai besorolású volt, ami a felújításnak köszönhetően a legjobb, A szintre javul fel.

A hajdúdorogi család háza G osztályzatot kapott az energetikai auditon, ezt a házat nem újítja fel a kísérletet végző Knauf-Insulation Kft., de itt is pontos méréseket végez, hogy kimutathassa, milyen különbségek vannak energiafelhasználás szempontjából egy átfogó felújítás előtt és után.

A 179 jelentkező közül azért esett a hajdúdorogi és a hajdúnánási családra a választás, mert fontos volt a két épület közelsége időjárási szempontból, illetve a családi házak közel azonos alapterületűek.

A kísérletben szakmai partnerként részt vesz a Budapesti Műszaki Egyetem, a Magyar Energiahatékonysági Intézet és a Pannon Műhely Kft. Az eredményeket augusztus közepétől élőben lehet figyelemmel kísérni a www.nalamszigetelnek.hu weboldalon.
Forrás: http://metropol.hu További információk és részletek : http://nalamszigetelnek.hu/?gclid=CLS50uCruLgCFcRQ3godXCoAkw

Add a Facebook-hoz Add az iWiW-hez Add a Twitter-hez